Handbok med åldersgräns

Önskar att det kunde finnas en sådan bok. Min söta rara, älskade dotter vill så mycket som jag känner att jag inte kan tillåta, vet inte om det är jag som tycker hon är mindre än hon egentligen är eller är "alla andras" föräldrar för släpphänta???? Som tex idag när hon frågar om hon kan få gå på Ikea med en kompis, den här diskussionen har vi haft förr & jag har förklarat varför jag inte vill att hon går, hon har till och med frågat hennes pappa & han tycker ju då att jag inte kan hålla henne hemma för alla andra får ju gå. Ja det där med alla andra...vilket dumt uttryck men jag kommer ju alltför väl ihåg att man körde med samma sak själv & tyckte att man hade världens strängaste föräldrar. Jag sa iallafall nej & hennes mungipor svängde neråt på en gång, hon hade ju dessutom sin kompis i telefon sen går hon in på rummet & stänger dörren. Ja går in efter en stund för att försöka förklara än en gång varför jag inte vill att hon går, hon sitter vid sitt skrivbord & tårarna rinner. Usch vad jag avskyr att göra henne så där lessen. Jag får höra vad taskig jag är som inte låter henne gå när alla andra får gå, hon får aldrig göra nåt mm mm. Det slutar med att jag blir sur & ber henne ringa & säga att hon ska med men nej minsann det tänker hon inte göra...Tjurskalle! Jag går ut ur rummet & tänker att låt henne ligga där & sura då men jag gillar inte den där stämningen riktigt, klarar inte av det utan vill verkligen försöka lösa det & förklara för henne så jag går in igen & det slutar med att både hon & jag gråter.  Vi blir vänner & tar oss en liten promenad ner på Obs för att köpa lördagsgodis & hårfärg åt fröken som hon länge tjatat på. Ja så ikväll har hon färgat håret guldbrunt & det blev jättefint men hennes lilla elaka bror tyckte att det var det fulaste färg han nånsin hade sett. Sen dukade vi upp med lite godsaker & tittade på Sunes jul & skrattade. Hennes kompis ringde ikväll & undrade om han får gå på Ikea imorgon, jag sa ja.....jag kommer inte att få en lugn stund förrän hon är hemma igen.....Varför ska det vara så himla svårt?????


Städning

Igår bar jag ner påsarna Julia städat bort, det var det enda hon fått gjort i rummet, för övrigt såg det ut som att en orkan dragit fram. Jag förstår inte hur man kan bli så ini bomben lat så att man inte orkar lägga upp kläderna man tar av sig, antingen i smutsen eller bara lägga dom lite fint på en stol men nej då det ska ligga kvar på samma ställe på golvet som när man tog av sig dom. Efter att först ha väntat på att hon ska fortsätta sin städning, tyst & tålmodigt, började min irritation växa något, jag påminnde, bad snällt, hotade, ingen som reaktion så igår hade jag fått nog. När jag ber henne hjälpa mig med en av påsarna så hade den lilla maran mage att fråga om jag kunde vänta tills hon sett klart på tv.....HALLÅ...vem är det som har fått allt om bakfoten...hon eller jag?!?!?!? Hon fick snällt hjälpa mig mitt i hennes eftermiddags såpa & suckade djupt när hon kom upp igen & serien precis hade slutat...jaja..så kan det gå. Hux flux så ska hon ut med kompisar & jag blir kvar ensam i ett rum som ger mig mardrömmar. Det är bara att hugga in, det ligger pappersbitar överallt, massor av skräp, kläder, rena som smutsiga  & mitt i all röra, under en hög med kläder är hennes hemma nycklar som hon påstått att hon glömt hemma hos pappa, tur att hon inte vara hemma den lilla häxan! Städade det värsta, nu är det bara dammtorka & byte av sängkläder sen är det helt klart, men det blev fint. Fixade middag & ringde in dom små, tur att det finns mobiler. Julia kom in först & kom & bad om en kram & tackade för att jag städat så fint i hennes rum. Vilket moders hjärta skulle inte smälta då?? All min irritation rann av & städningen kändes betydligt trevligare. Nu har jag bett om att hon ska försöka vara ordentligare & plocka undan i rummet efter sg...så få se det om det har gått in.


Lördag

Har just suttit & läst Sue blogg, herregud man tycker ju riktigt synd om människan som inte har tid att läsa böckerna utan måste lyssna på dom i bilen. Själv kan jag inte riktigt inte tänka mig att lyssna till en bok, det skulle gå för sakta känns det som, vill ju vända sida så fort det bara går & hur sjutton ska det gå till när det är någon annan som läser. Väntar med spänning på en utförlig rapport av Sue.
I slutet av veckan fick jag ett telefon samtal från en kvinna som ringde från nån hälsokost tjosan & undrade om jag "åt" någon slags sån där tjosan, omega3 svarade jag då eftersom jag faktiskt har börjat äta det. Hon kunde då erbjuda mig något som hette rosenrot & gissa om jag hade svårt att hålla mig för skratt eftersom att hon som inte hinner läsa äter just rosenrot utan resultat vad jag har hört. Men nu skulle jag få den där burken för typ 1:- & frakten så självklart tackade jag ja fast jag vet hur det kommer sluta. Dom kommer inte hjälpa & jag kommer att glömma att avbeställa & få en hel sabla dos för 299:-!!!!!

Äntligen en liten uppdatering från mig.....

Tillbaka till livet

26278-6

Ett människoöde du aldrig glömmer

En ung kvinna från Sydafrika blir våldtagen, oerhört svårt misshandlad och knivhuggen. Mot alla odds överlever hon. För att bearbeta det som hänt bestämmer hon sig för att offentligt berätta om de fruktansvärda övergrepp som två samvetslösa, iskalla våldsmän utsatte henne för.

”Jag kan inte dö nu. Jag måste klara att resa mig upp och hämta hjälp. Det är bara jag som kan svara på alla frågorna, tänkte jag för mig själv. Det fanns inga andra alternativ eller möjligheter. Jag var tvungen att kämpa. Jag var tvungen att överleva.”

I Tillbaka till livet berättar Alison sin häpnadsväckande, gripande och otäcka historia för journalisten Marianne Thamm. Vi får också ta del av historien ur andra människors synvinkel. Här berättar bilisten som hjälpte Alison om sina tankar och känslor, vi får möta Alisons föräldrar, Dr Angelov som sydde ihop hennes illa tilltygade kropp och polismannen Melvin Humpel som såg till att gärningsmännen fick sina rättmätiga straff.

Tillbaka till livet lämnar inte någon oberörd. Man gråter av vrede och smärta – men gläds och förundras också över Alisons styrka och förmåga att överleva.


8av 10 B

Sol

Jättefint väder idag. Själv befinner jag mig i ett
stort svart hål. Trött till tusen. Orkar inte skriva mer just nu...............


Ännu en helg

Måndag...idag kommer mina små monster tillbaka &
jag har inte hunnit bära ner påsarna
helgen har varit lugn, tog semester i lördags &
igår jobbade jag hela långa dagen.
har varit & klippt mig idag så jag ska prova
den där färgen med slingorna idag.